Heupoperatie 2006

IK BEN WEER THUIS Hoi Hoi.

Ik heb mij in België een nieuwe kunstheup laten aanmeten. De operatie was op 20 juni in Genk. Weer naar huis op dinsdag 27 juni.

Het geheel was alleen maar positief. vanaf de opname t/m thuisreis bleek elke keer dat ik het weer een beetje beter kon.
Voor de revalidatie denk ik zeker drie maanden nodig te hebben.

Ik heb een (zeer) uitgebreid verslag gemaakt waar u naartoe kan linken.

Ik heb van diverse mensen gehoord dat zij een kaartje gestuurd hebben, maar ik heb maar één kaartje ontvangen (postbezorging in het ziekenhuis?) Jammer genoeg  heeft mijn telefoonnummer pas de laatste twee dagen op mijn website gestaan.

Ik wil graag iedereen danken die mij (geprobeerd-) gecontact heeft. (telefoon, post, email, persoonlijk etc)

Verslag

Kick
 

                       

van binnen                                                                van buiten(maandag 26/06/2006)

 

25/07/2006 Controle bij de Orthopeed in België. (vijf weken na de operatie)

Trudy en ik zijn dus weer helemaal naar Genk gereden voor deze controle.
De arts was zeer tevreden en ik mag vanaf nu mijn rechter heup volledig gaan belasten. Tot vandaag mocht ik alleen met stokken lopen en hem dus niet geheel belasten.
Er is weer een nieuwe foto gemaakt. Hierop zie je links mijn nieuwe rechter heupprothese en rechts mijn 12 jaar oude linker heupprothese. Duidelijk is te zien dat bij de nieuwe de aansluiting van de pen in mijn been en de kop in de heup mooi onder recht op elkaar aansluiten en dat dit bij de oude niet zo is. Waarschijnlijk is dat de oorzaak dat de oude er in de loop van de jaren al 3 keer uitgewipt is. Zal dus nog wel eens gebeuren. Hier is niets meer aan te doen.

Ik mag nu weer alles gaan proberen te doen, lopen, fietsen, auto rijden etc. Eerst zeer rustig aan en dan langzaam opvoeren. Morgen weer (4 de keer) bij de fysiotherapeut het zwembad in. In het water weeg je aanzienlijk minder en kan je dus makkelijker allerlei oefeningen doen. Van de week weer op een fiets gezeten, wel op een tandem, maar toch kunnen oefenen met trappen en kracht zetten. Van de week maar eens op een echte fiets gaan proberen te rijden.

foto 25/07/2006 Genk/Belgie

En zo ziet het er enige tijd later uit. Dit verdwijnt ook grotendeels in de loop van de tijd.

horizontal rule

Vrijdag 20 maart 2009 om +/- 13:15 is mijn linkerheupkop voor de vierde keer weer uit de kom geschoten.

Ik was toen naar mijn fitness wat ik altijd doe bij het fysiotherapiecentrum Aartsen waar ik ook door de fysiotherapeuten regelmatig behandeld wordt.

Bij komst in de kleedkamer zette ik eerst mijn rechter voet en later mijn linkervoet op een bankje om mijn schoen uit te doen. Toen maakte ik waarschijnlijk de verkeerde beweging en ik hoorde het kraken en was de kop uit de kom. Ik kon mij nog vasthouden aan de kledinghaken die er bovenzaten, maar ik voelde het bloed wegtrekken. Ik was alleen in de heren kleedkamer maar bij de dames kleedkamer hoorde ik twee dames praten en ik gilde om hulp met het verzoek om het personeel (fysiotherapeuten) te waarschuwen. Meteen kwam eerst Ed en daarna Jacco Aartsen binnen maar ook de assistente Miranda. Jacco kende mijn voorgeschiedenis dus nam gelijk de initiatieven.
Hij regelde dat ik eerst op de bank kon gaan zitten en daarna hielp hij mij op de rolstoel. Hiermee brachten hij mij naar een behandel kamer en herft mij op de behandeltafel laten gaan liggen. Ik vond het fantastisch hoe hij dit voor elkaar krijgt want als de kop weer uit de kom is doet dit verschrikkelijk veel pijn. Uiteraard werd door Jacco gelijk de ambulance gebeld en toen die kwam gaf de ambulance verpleegkundige mij een spuitje waarna ik na nog een grapje gemaakt te hebben in slaap viel. Het eerste wat ik weer zag toen ik iets bij kwam dat ik in een ruimte lag met allerlei apparatuur eromheen. Ook herinner ik mij dat er een foto plaat onder mij werd geschoven kennelijk voor een röntgenfoto. Er was ook een meneer die zich voorstel als arts, maar ik heb geen idee meer wat zijn naam was. Daarna viel ik weer in slaap. Het volgende wat ik wist was dat ik op een bed een kamer werd ingeschoven. Later bleek dit de Acute Opvangafdeling te zijn. Ik voelde geen pijn meer in mijn heup dus deze was kennelijk er al weer ingezet. Trudy was door de assistente Miranda gewaarschuwd toen zij later thuis kwam (+/- 16:30) en is meteen naar het Ziekenhuis gekomen en heeft toen geruime tijd naast mij gezeten voordat ik het merkte. Ik schijn wel wat gezegd te hebben maar ik weet er niets van. Nadat zij naar huis gegaan was kreeg ik te eten en was  toen weer redelijk bij. Trudy is na het eten weer gekomen met diverse spulletjes die ik nodig had. 's avonds en 's nachts veel gedommeld want het was er een komen en gaan van mensen en verpleegkundigen.
Zaterdags eerst moeten wachten op de fysiotherapeut van het ziekenhuis. Daarna mocht ik weer naar huis.

Nu maar weer revalideren.

Foto om 15:05 van de heup voordat hij terug gezet was. Duidelijk is te zien dat de kop op de rand van de kom staat en mijn been naar binnengedraaid is. Om 17:15 is er weer een foto gemaakt om te laten zien dat de kop er weer prima inzit. Dit is te zien op de eerder gemaakt foto in 2006.

 

Zondag 19 september 2010 is in Griekenland mijn linkerheupkop er voor de vijfde keer uitgeschoten.

Zie verslag van onze Griekenland reis.